Tisztelettel hívjuk fel szíves figyelmüket, a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható 3 díj: a Ybl Miklós-díj, Műemlékvédelemért – Forster Gyula-díj; Régészeti Örökségért – Schönvisner István-díj hirdetményeire

Minden további  információ az alábbi linkeken érhető el.

www.ybldij.hu

www.forsterdij.hu

www.schönvisnerdij.hu

 

Rendezvény naptár

- tájékoztatás az ICOMOS MNB őszre tervezett programjairól -

 

Az egész világot felforgatta a vírus miatt kialakult rendkívüli helyzet, így Egyesületünk sem végezhette munkáját a megszokott rendben. Több programunk kapott támogatást, szakmai eseményeinkről nem szeretnénk lemondani. Ismert, hogy a Műemléki Világnap és a Közgyűlésünk  eltért a megszokott rendjétől. A Világnapot sokan láthatták az interneten, a Közgyűlés hivatalos részét online tudtuk megszervezni. Sajnáljuk, hogy pontosan az 50. Nyári Egyetemet nem tudtuk a megszokott módon megrendezni.

 

A Vezetőség fontosnak érzi, hogy továbbra se kelljen lemondani terveinkről. Reménykedve úgy készülünk, hogy őszi rendezvényeink már a megszokott rend szerint valósulhatnak meg.  Figyeljük az előírásokat, ajánlásokat, csak akkor szervezzük meg konferenciáinkat, ha azok biztonságosan bonyolíthatók le és ehhez adottak a megfelelő feltételek. Ha úgy alakul, akkor biztonságosabb módját választjuk a megvalósításnak.

 

 

  1. második félévére tervezett, szervezés alatt lévő programjaink :

 

  1. 55 éves az ICOMOS

            Ünnepi rendezvény és konferencia

  1. szeptember 24. Kertészeti Egyetem

 

            A világnapi díjak és a közgyűlési elismerések átadásával. A délutáni szakmai program az 55      éves ICOMOS programjához kapcsolódik, valamint vita lehetőségével egybekötött     bemutatásra, illetve meghirdetésre kerül két új szakmai programunk.

 

 

  1. Kulturális Örökség Napjai

            rendezvénysorozat

  1. szeptember 18-20. Budapest

 

            Ha szerényebb keretek között is kerül megrendezésre , de ez évben is számítani lehet a KÖN             rendezvényeire. A helyszínek véglegesítése folyamatban van.

 

 

  1. Békési Népi Építészeti Konferencia

            Porták továbbélése - XXII. Népi Építészeti Tanácskozás

  1. október 8-9-10. Békés

 

            A helyszíni egyeztetés alapján a város várja a rendezvényt, a program összeállítása         folyamatban

 

 

  1. Ifjúsági Konferencia, Győr
  2. november 6-7

            A program összeállítása folyamatban

 

 

  1. Az 50. Műemlékvédelmi Nyári Egyetem (Előbb Egri, majd Román András Műemlékvédelmi Nyári Egyetem)

            Összevontuk két év rendezvényét, a 2020-2021 nyári egyetemet tekintjük az 50-nek. 2020-        ban az 50/a. alkalomból előkészítő online konferencián kívánjuk bemutatni a      műemlékvédelem alapkérdései köré fűzött véleményeket. Másnap lehetőség       nyílik   hozzászólásokra is. Online konferencia segítségével kívánjuk  összegyűjteni  a      műemlékvédelem jövőjével kapcsolatos aktuális kérdéseket, új irányokat, amelyeket az 50.b       ünnepi konferencián részletesebben is meg lehet vitatni. Az évet felhasználjuk arra, hogy             ünnepi kötet készüljön az elmúlt 49 év szakmai anyagának, tanulságainak felhasználásával.       A honlapunkon szervezett program idejét csak később  tudjuk meghatározni.

 

 

Azzal a hittel és meggyőződéssel készülünk, mintha teljes bizonyossággal lehetnénk rendezvényeinkről. Azt gondoljuk, hogy ha nem készülünk, esélyünk sincs programjaink megvalósítására.

 

Kérjük a tagságot, hogy a Vezetőséghez hasonló reményben készüljenek eseményeinkre és az azokon való részvételre. Ezért rendszeresen tájékoztatjuk tagjainkat őszre tervezett rendezvényeink előkészítéséről, lehetőségeinkről.

 

 

Kérjük figyeljék híreinket!

 

 

Román András Dokumentációs Központ