FELHÍVÁS! / APPEAL

49. Román András Műemlékvédelmi Nyári Egyetem / 49. András Román Summer University Course on Monument Protection

A felhívás sokszorosítható és terjeszthető! / This appeal can be freely copied and circulated!

English version follows the Hungarian text


Kedves Barátunk!

49. Román András Műemlékvédelmi Nyári Egyetem

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság és a TIT Bugát Pál Egyesület ebben az évben is meghirdeti a Román András Műemlékvédelmi Nyári Egyetemet.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága 2019-ben "LEHETŐSÉGEK ÉS MÓDSZEREK A MŰEMLÉKEKBEN REJLŐ ÉRTÉKEK HELYREÁLLÍTÁSÁRA" címmel rendezi meg akkreditált nemzetközi továbbképzését.

A nyári egyetem időpontja: 2019. június 27 – július 03. 

Helyszíne: Noszvaj-Sikfőkút (Nomád Hotel - Noszvaj, Sikfőkút út, 5-7., 3325 Hungary)

A tervezett programról és a jelentkezés feltételeiről az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság honlapján is tájékozódhatnak http://www.icomos.hu

Az ICOMOS MNB műemlék épületek  helyreállításában, fenntartásában és hasznosításában érdekelt, vagy szakosodni kívánó szakemberek mellett tulajdonosok, kezelők és önkormányzati szakemberek jelentkezését várja.

A nyári egyetem - létrehozója tiszteletére 2005 óta Román András Műemlékvédelmi Nyári Egyetem - csaknem öt évtizedes megszakítás nélküli történetének bevált hagyománya, hogy minden évben más szakmai aktualitást tükröző témát (ld. melléklet) dolgoz fel neves hazai és külföldi előadók, valamint a résztvevők aktív közreműködésével.

A képzés hivatalos nyelve: magyar és angol (folyamatos szinkrontolmácsolást biztosítunk) Tartalmas szakmai program! Feltöltődést, kikapcsolódást nyújtó környezet!

(A  tervezett előadások címe és az előadók neve - változás jogának fenntartásával - a mellékletben található).

 A résztvevőknek a MAGYAR ÉPÍTÉSZ KAMARA akkreditációs bizottsága 2018-ban 9 kredit pontot ítélt a „szabadon választható” kategóriában. 

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság ebben az évben is pályázatot hirdet a Hallgatók Fórumán  elhangzó kiselőadások kiválasztása érdekében. Jelentkezni lehet a nyári egyetem témájához kapcsolódó kiselőadásdokkal (8-10 perc).  Kérjük válaszában a jelentkezési lapon jelezze  a hallgatók fórumán tartandó témához illő kiselőadásának címét

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága a hallgatók részvételét jelentős kedvezménnyel,  egyéb hozzájárulásként megállapított díjak befizetése ellenében biztosítja. Kérjük, hogy a választott elhelyezésnek megfelelő összegeket a megadott határidő figyelembe vételével szíveskedjék átutalni

2019. május 31-ig a díj

Ø 2 vagy több ágyas szállodai szobákban vagy 4 személyes faházban: 2019. május 31-ig történő átutalással 65.000 Forint, vagy 210 Euro

2019. június 01 . és június 17. között a díj:

Ø  2 vagy 3 ágyas szállodai szobákban vagy 4 személyes faházban: 2019. június 17-ig történő átutalással 75.000 Forint, vagy 250 Euro

A fenti díjat az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület OTP Bank NyRt-nél (H-1052 Budapest, Deák F. u. 7-9.)

vezetett 1170 5008 2009 5785 0000 0000 számú bankszámlájára kérjük átutalni.

Nemzetközi utalás esetén: IBAN: HU66 1170 5008 2009 5785 0000 0000 BIC (SWIFT) kód: OTPVHUHB

A közlemény rovatba a „nyári egyetem egyéb hozzájárulás” szöveget kérjük feltüntetni!

Az egyéb hozzájárulás  magába foglalja: az előadásokon és a két szakmai tanulmányúton való részvétel, valamint a szállás és az ellátás (napi háromszori étkezés) költségeit, valamint 2019. évre az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület „pártoló tag” címet .

Nem tartalmazza azonban a nyári egyetem helyszínére történő oda- és visszautazás költségeit.

Kérjük, hogy megjelölt időpontokig szíveskedjen átutalni  a hozzájárulást és egyidejűleg kitöltve küldje vissza a mellékletben található pályázati űrlapot  az ICOMOS titkárságra e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ICOMOS Titkárság

A program itt tölthető le.
A jelentkezési lap itt tölthető le.

Román András Dokumentációs Központ